Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

La Colombe

Adres:

400 Lafayette Street

lacolombe.com

Geen New Yorker die onderweg geen coffee to go drinkt of afspreekt in een hippe koffietent om te (net)werken. Één van de beste plekken daarvoor is La Colombe. Het mooiste is: verspreid over de stad vind je 8 vestigingen.

Onze favoriet? Die in Noho in Lafayette Street, huisnummer 400. Deze hotspot is meer dan alleen een plek voor een cafeïne fix. De locatie ligt middenin de drukte van Manhattan, maar zodra je over de drempel stapt, beland je hier gek genoeg in een oase van rust. Alsof je thuiskomt na een drukke dag. 

Interieur

Over de presentatie en het interieur is goed nagedacht. Op een ‘eilandje’ middenin de zaak vertonen de barista’s hun kunsten. Met (biologische) koffiebonen uit alle windstreken gaan ze voor je aan de slag. De toonbank is van marmer, er hangen grote lichtbollen aan het hoge plafond en het warme hout dat terugkomt in de meubels maakt het huiselijk. Je krijgt je koffie in een mooie kop én schotel als je ervoor kiest deze binnen op te drinken, waardoor je echt een genietmomentje beleefd.

Je kunt zitten op een stoere industriële kruk aan het eiland of op een houten bankje (aan het raam). Ben je hier in de zomer en heb je behoefte aan iets verfrissends? De cold brew is ook enorm lekker.   

Foto’s: © La Colombe

Reviews

4.67
Interieur
Eten
Hipster factor