Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sundaes & Cones

Adres:

95 East 10th Street

sundaescones.com

Vraag aan een New Yorker waar hij het liefst een ijsje eet en de kans is groot dat je naar Sundaes and Scones wordt gestuurd. En dat zegt iets aangezien er heel veel ijssalons in de stad zitten. Bij deze fijne no nonsense plek in East Village kun je afkoelen en tegelijkertijd je smaakpapillen trakteren op wereldse smaken. 

De ijssalon is licht, modern en basic ingericht. Lekker puur en simpel. Hier gaat het niet per se om een hippe presentatie, maar om al het lekkers dat uit de keuken komt. Zoals de naam al verklapt kun je hier terecht voor ijs in een hoorntje, maar ook frozen yoghurt, geweldige taarten of gewoon een (ijs)koffie of thee (to go).
Alles is huisgemaakt en dat proef je. Hun slogan luidt dan ook ‘tasting is believing’. 

De eigenaren laten zich inspireren door exotische smaken van over de hele wereld

Als je voor de grote bakken ijs staat en al die bijzondere smaken ziet (zelfs maïs zit erbij) is het moeilijk kiezen. Aanrader: het door Azië geïnspireerde ijs met zwart sesamzaad, wasabi en gember. Heerlijk verfrissend op een dag dat je wegsmelt in the city. Liever aardbei, vanille of chocola? Ook deze oude, vertrouwde smaken worden met liefde gemaakt. Je kunt binnen zitten, maar het terras aan de straat (met schaduw van
enkele bomen) nodigt uit om fijn buiten te zitten en mensen te kijken in dit o zó fijne buurtje. 

Foto’s: © Sundaes & Cones

Reviews

4.67
Interieur
Eten
Hipster factor