Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

De ‘Naked Cowboy’ op Times Square

Hij stond al op Times Square lang voordat Elmo, Spiderman en Olaf de sneeuwpop met elkaar op de vuist gingen voor de beste plek. Of toeristen uitscholden voor rotte vis omdat ze geen fooi gaven. Sterker nog, je kunt stellen dat Robert John Burck live entertainment op Times Square heeft uitgevonden. Over wie wij het hebben? The Times Square Naked Cowboy natuurlijk!

Een naakte cowboy

Of het nu vriest of de mussen vallen van het dak, the Naked Cowboy is bijna dagelijks te vinden op het middelpunt van Times Square. The Naked Cowboy, geboren in Cincinnati, Ohio begon zijn jonge carriere als fotomodel. Hij verscheen een paar seconden in de hitserie Baywatch en kreeg een paar shoots voor de Playgirl, maar verder dan dat kwam hij niet. Totdat hij in 1998, na drie jaar zonder succes en amper een inkomen besloot om in enkel zijn ondergoed, cowboy hoed en een gitaar in Venice Beach op te treden. Zijn dagopbrengst: $100!

Robert John lanceerde zichzelf als The Naked Cowboy en met succes! TV zenders uit Los Angeles hoorden over dit nieuwe fenomeen en filmden deze naakte cowbow in Venice Beach. In no-time was hij een celebrity in Californië. 

Hoe werd Robert John de ‘Naked Cowboy’ op Times Square?

Voordat hij definitief naar New York vertrok, tourde hij als nieuw fenomeen en enkel in zijn onderbroek naar Las Vegas, Nashville, New Orleans en weer terug. Zijn beste vriend grapte dat hij dan ook maar eens naar New York moest gaan en zo belandde The Naked Cowboy midden op Times Square…

Verder lezen?

Lees het New York magazine van Hey!USA
€8,75

100% pure New York liefde! Hotspots, onbekende plekjes, hidden gems, must do’s, inspirerende artikelen, boeiende achtergronden en dingen die je niet wist over New York. Het New York reismagazine van Hey!USA zit vol verrassingen, herinneringen en liefde voor de stad. Je ideale reisgenoot op weg naar de Big Apple, of gewoon leuk om te lezen op je bank thuis.